Skip to main content

Lid worden

Er zijn verschillende redenen om lid te worden. Wij behartigen uw belangen en zorgen voor een transparante informatievoorziening.

Gesprekspartner voor KleurrijkWonen over beleid en regelingen

De HBWB adviseert over zaken die voor alle huurders van belang zijn. Soms gaat het om contracten waar u als huurder rechtstreeks mee te maken krijgt, zoals een huurcontract. Soms gaat het over regelingen die van belang zijn voor een deel van de huurders of zaken zoals de “Nieuwe Woonwet”.

Onderhandelingen over de jaarlijkse huurverhoging

U kunt als huurder natuurlijk een brief sturen naar KleurrijkWonen, dat u het niet eens bent met de jaarlijkse huurverhoging. Maar u begrijpt dat een reactie van de HBWB namens alle huurders meer zoden aan de dijk zet. De huurverhoging is dan ook een belangrijk, jaarlijks terugkerend gespreksonderwerp tussen HBWB en KleurrijkWonen. Inzet van de gesprekken is het beperken van de huurverhoging tot het landelijk gemiddelde en het beschikbaar houden van voldoende betaalbare woningen.

Steun aan bewonerscommissies

De vereniging adviseert KleurrijkWonen over de algemene huurderbelangen en bewonerscommissies adviseren over zaken die voor hun complex woningen van belang zijn. Bewonerscommissies hebben rechten. Zij praten mee over (groot) onderhoud van hun eigen complex, over hun wensen t.a.v. de woonomgeving etc. De huurdersvereniging stimuleert het oprichten van bewonerscommissies. Bewonerscommissies kunnen gebruik maken van de kennis van de huurdersvereniging.

De Nieuwe Woonwet

Van af 1 juli 2015 hebben de Huurders Belangenverenigingen meer zeggenschap en zijn de Huurders Belangenverenigingen gelijkwaardige partners in overleg met de Woningcorporaties en Gemeentebesturen.

Informatie aan leden

Alle leden ontvangen regelmatig de nieuwsbrief van de HBWB. Hierin wordt verslag gedaan van het werk van de HBWB en vindt u tips en informatie voor huurders. In juni ontvangen alle leden een uitgave van de Woonbond over huurverhoging.

Overleg met KleurrijkWonen

De HBWB heeft overleg en geeft advies over vele en diverse onderwerpen, die de huurders aangaan, zoals bv.:
• de afhandeling van klachten
• het onderhoud- en renovatiebeleid
• het beleid mbt zelf aangebrachte voorzieningen
• het maken van Sociale Plannen
• we nemen deel aan regionale vergaderingen

Meld je aan

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Selectievakjes

Wilt u direct contact met ons opnemen?

Close Menu

HBWB

Postbus 108
4191 CC Geldermalsen

Telefoon: 0345 581 894